Головна Тваринництво Молоковиробництво Переробники зацікавлені в подешевшанні сирого молока, та поки ціни стабільні

Переробники зацікавлені в подешевшанні сирого молока, та поки ціни стабільні

Ціни на молоко-сировину в Україні станом на 27 березня залишилися без змін, але на спотовому ринку воно все ж таки подешевшало на 19 копійок.Про це повідомили в Асоціації виробників молока, передає «ПроАгро Груп».

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку склала 12,18 грн./кг без урахування ПДВ. Діапазон цін на даний ґатунок в господарствах варіюється від 10,84 грн./кг до 12,80 грн./кг. Ціни на молоко екстра ґатунку не змінювалися протягом останніх шести тижнів.

Незмінною залишається середня ціна на вищий ґатунок – 12,18 грн./кг без ПДВ. В господарствах порядок цін на таке молоко складає від 10 грн./кг до 12,1 грн./кг, як і за результатами минулого моніторингу 13 березня.

Третій місяць поспіль тримається на досягнутих рівнях середня ціна на молоко першого ґатунку – 11,67 грн./кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах складала 10 грн./кг, а максимальна – 11,9 грн./кг. Діапазон цін на перший ґатунок також залишився незмінним.

Середньозважена ціна трьох ґатунків залишилася на рівні 12,01 грн./кг, як і три тижні тому.

Однак, як повідомляють оператори ринку, ціна на сире молоко на спотовому ринку станом на 27 березня опустилася на 19 копійок. В планах переробників з 1 квітня знизити закупівельні ціни на молоко екстра і вищого ґатунку настільки, щоби максимальне значення складало 12– 12,10 грн./кг без ПДВ.

Аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі припускає, що інтерес українських переробників до зниження цін на сире молоко пов’язаний з обмеженням попиту на молочну продукцію на зовнішніх ринках.

Перегляди: 5