Головна Економіка і аграрна політика Підписано перші угоди по програмі доступного фінансового лізингу

Підписано перші угоди по програмі доступного фінансового лізингу

У Мінфіні підписано перші три угоди з лізинговими компаніями для участі у державній програмі «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Зазначається, що програму запроваджено для спрощення доступу мікро, малого і середнього бізнесу до фінансового лізингу, а також розширення альтернативних джерел фінансування інвестицій ММСП.

«Відсутність необхідності внесення застави, менший розмір власного внеску підприємства, більш оперативний розгляд лізингової заявки та оформлення договору – такі переваги лізингової форми фінансування порівняно з класичним банківським кредитуванням. Підприємці можуть отримати в лізинг транспорт, техніку, обладнання і навіть нерухомість для своєї господарської діяльності й пришвидшення розвитку бізнесу. «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» покликаний посилити інвестиційну активність малого та середнього бізнесу», – зазначив заступник міністра фінансів, голова Ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук.

В Мінфіні перевагою лізингової форми фінансування порівняно з класичним банківським кредитуванням називають відсутність необхідності внесення застави, невеликий розмір власного внеску суб’єкту підприємництва порівняно з банківським кредитуванням, оскільки власником предмету лізингу залишається лізингова компанія.

З огляду на таку перевагу лізингу, зазначена форма фінансування також є найбільш популярною серед мікропідприємців, оскільки дозволяє швидко та без необхідності внесення забезпечення отримати предмет лізингу – транспортні засоби, сільськогосподарську техніку, інше обладнання, яке так необхідне у господарській діяльності майже кожного підприємця.

Перегляди: 3