Головна Новини Земельне питання Площа проданої сільгоспземлі у серпні збільшилася утричі

Площа проданої сільгоспземлі у серпні збільшилася утричі

Площа земель, щодо яких зареєстровано правочини в рамках ринку землі, в серпні майже в три рази більша, ніж у липні: 17,3 тис. га проти 6 тис. га. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію «Урядового порталу».

«Ми бачимо тенденцію до збільшення угод купівлі-продажу майже в три рази. Можна сказати, що рівень довіри людей до земельної реформи збільшився. На сьогодні середня кількість угод в день становить близько 200, середній розмір земельної ділянки коливається у межах 2 гектарів. Всього наразі налічується близько 11 тисяч угод», – розповів Тарас Дзьоба.

За його словами, цінова тенденція на ринку поки що не сформувалася.

«Ринок знайомиться з інфраструктурою, правилами обігу землі, певними нормами тощо. Тому угоди, що відбулись, – це частково легітимізація тих угод, які відбувалися раніше, частково – угоди, по яких була раніше домовленість. Відповідно ринок ще наклав свою печатку на такі угоди», – підкреслив заступник міністра.

Наразі гектар землі сільськогосподарського призначення, яка раніше була підмораторною, коштує близько 34,5 тис. грн.

Перегляди: 1