Головна Економіка і аграрна політика Податківці Херсонщини розкрили механізм незаконного формування ПДВ для аграріїв

Податківці Херсонщини розкрили механізм незаконного формування ПДВ для аграріїв

Спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під час моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників розкрили схему незаконного формування податкового кредиту з ПДВ аграріями херсонського регіону. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію податкової служби.

Податківці відстежили сільгосптоваровиробника, платника єдиного податку четвертої групи, який системно придбавав для ведення господарської діяльності органічні добрива.

«Фінансова операція сама по собі не викликала б сумніву, якби не особлива «рецептура» вироблення органічних добрив. Виявляється, «виробник» добрив виготовляв аграрні суміші з дорогих імпортних цитрусових та овочів без жодних технічних і ресурсних можливостей для промислового виробництва таких добрив», – зазначили в ДПС.

Далі був старий сценарій. Сільгосптоваровиробник отримував на «папері» аграрні суміші та формально складені бухгалтерські документи і формував незаконний податковий кредит із ПДВ.

«Діапазон та розмах такої підприємницької діяльності «виробника» добрив був чималий. Підприємство було не єдиним у Херсонській області, яке «спробувало» мінімізувати податок на додану вартість у такий спосіб. Ще понад 10 херсонських аграріїв перераховували грошові кошти начебто за добрива для подальшої конвертації за новою «рецептурою», – поінформували податківці.

За зазначеним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про ознаки кримінального правопорушення за ст. 212 КК України. Досудове розслідування триває.

Перегляди: 1