Головна Війна проти України Польща може збудувати зерносховища для України за 3-4 місяці

Польща може збудувати зерносховища для України за 3-4 місяці

Польща розглядає можливість будівництва зерносховищ для України. Про це заявив міністр сільського господарства країни Генрик Ковальчик, повідомляє «ПроАгро Груп».

Він уточнив, що на будівництво тимчасових зерносховищ на кордоні з Україною для вивезення зерна піде від трьох до чотирьох місяців.

«Йдеться про місцеперебування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато інших проблем», – зазначив польський міністр.

За словами Ковальчика, зерносховища потрібно розташувати на місці, де закінчується українська колія, щоб полегшити її подальше транспортування. Він також зазначив, що наразі Польща може забезпечити вивезення приблизно 1,5 млн. тонн зерна з України на місяць, тоді як потреба становить близько 5 млн. тонн.

«Водночас слід зазначити, що такі інвестиції можна буде завершити через приблизно три-чотири місяці», – додав Ковальчик.

Як повідомлялося, Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зерна, що має суттєво допомогти в збереженні врожаю та забезпеченні майбутніх поставок зернових на світові ринки.

Перегляди: 4