Головна Війна проти України ЄС розгляне можливість надання Україні тимчасових зерносховищ

ЄС розгляне можливість надання Україні тимчасових зерносховищ

Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зерна, що має суттєво допомогти в збереженні врожаю та забезпеченні майбутніх поставок зернових на світові ринки. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

«За нинішніх низьких темпів експорту Україна може отримати дефіцит сховищ для врожаю на рівні 10–15 млн. тонн. До війни загальна місткість зберігання становила 75 млн. тонн зерна, але на сьогодні сховищ залишилося тільки на 60 млн. тонн – решта втрачена внаслідок руйнувань та тимчасової окупації. Тому в нас є нагальна потреба в облаштуванні тимчасових зернових сховищ  – модульних конструкцій та поліетиленових пакетів», – окреслив ситуацію заступник міністра Маркіян Дмитрасевич, який виступив на засіданні ради ЄС із питань сільського господарства та рибальства.

За його словами, прискоренню експорту української продукції допоможуть функціональні фітосанітарні та ветеринарні лабораторії в Дунайському порту в Ізмаїлі, достатня кількість лабораторного обладнання на прикордонних пунктах пропуску, через які здійснюється транзит.

Маркіян Дмитрасевич подякував за політичну, гуманітарну, військову та фінансову підтримку, яка Україні нині надається державами ЄС, та закликав не припиняти поставки зброї в Україну, оскільки «тільки підтримка територіальної цілісності нашої держави є запорукою світової продовольчої безпеки».

Перегляди: 5