Головна Ринок України Експорт/імпорт Польські перевізники призупинять блокаду кордону

Польські перевізники призупинять блокаду кордону

Польські перевізники, які від листопада блокували низку пунктів пропуску на кордоні з Україною, досягли угоди щодо «певних умов» з урядом РП і призупинять протест.

Про це повідомив Томаш Борковський із Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».  

“Це не кінець, але протест буде призупинено. Ми домовилися про певні умови, дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд”, – цитує його агентство Reuters.

Міністерство інфраструктури Польщі проведе пресконференцію 16 січня, під час якої має бути підписана угода з перевізниками.

Польські протестувальники вирішили призупинити акцію на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд РП погодився на їхні вимоги у перші дні січня 2024 року, зазначає агентство.

Поляки призупинять блокаду кордону 17 січня о 13:00 за київським часом.

Представник польської партії «Конфедерація» Рафал Меклер, який є одним з організаторів протесту, заявив, що блокада призупинена до 1 березня.

«Якщо нам не вдається знайти рішення, ми повернемося на кордон. Ми висловлюємо міністерству довіру. Це не капітуляція, а стратегічна пауза», — написав політик на своїй сторінці у соцмережі X.

Перегляди: 12