Головна Тваринництво Молоковиробництво Попри сезон закупівельні ціни на молоко залишаються високими

Попри сезон закупівельні ціни на молоко залишаються високими

Позитивні прогнози переробників молока на травень не здійснилися – за підсумками весни закупівельні ціни залишилися на високих відмітках. 

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на ІНФАГРО.

За останній місяць вдалося лише незначно знизити ціни молока, виробленого в господарствах населення і опустити нижню межу ціни молока першого ґатунку від категорії сільськогосподарських підприємств.  Рівень ціни якісного молока залишився без змін.

Останні 6 місяців вартість сировини в Україні максимально стабільна за всю історію.  Якщо аналізувати динаміку середньої ціни молока сільгосппідприємств, то без урахування зміни ПДВ, з грудня по травень коливання цін залишалися в рамках всього лише 5-10 копійок.  Через високі закупівельні цінни рентабельність виробництва молочної продукції в даний момент низька як у тих операторів, що працюють з біржовими товарами, так і у тих, що працюють з готовим продуктом.

У той же час, для виробників сировини закупівельні ціни молока в даний момент недостатньо гарні навіть для покриття витрат.  Операційна маржа виробництва молока знову близька до нуля.

Офіційна статистика вказує на стабільний рівень виробництва молока сільськогосподарськими підприємствами в квітні і в цілому за чотири місяці.  Обсяги виробництва молока господарствами населення при цьому знижуються очікувано максимальними темпами (-7,6%).  Передбачуване зниження пропозиції молока від господарств населення в червні може стимулювати зростання вартості сировини і прискорити процес зміни складу учасників ринку.

#ПроАгроГруп #ProAgro #Агробізнес #Молоковиробництво #ДинамікаЦін

Перегляди: 1