Головна Війна проти України Порти Одеси мають бути негайно розблоковані, щоб запобігти голоду у світі

Порти Одеси мають бути негайно розблоковані, щоб запобігти голоду у світі

Всесвітня продовольча програма ООН закликала негайно розблокувати порти Одеси для експорту українського зерна, бо це загрожує голодом десяткам країнам світу і сотням мільйонів їх мешканців.

«Порти повинні знову відкритися. На карту поставлені мільйони, якщо не мільярди життів, і у нас мало часу – цього вимагає світ», – заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Девід Біслі.

Він зазначив, що у представленому Глобальному звіті про продовольчі кризи за 2022 рік цифри зростають: у нас уже було 276 мільйонів людей у 81 країні, які наближалися до голоду перед війною в Україні. Тепер ще 47 мільйонів людей зазнають сильного голоду, якщо ми не діятимемо якнайшвидше, наголосив Біслі.

«Українські зерносховища переповнені. Це погрожує колапсом сільського господарства в Україні і голодом в інших країнах. У нас мало часу, а ціна бездіяльності може бути вищою, ніж хтось може собі уявити», – підкреслив керівник Всесвітньої продовольчої програми.

Раніше екс-міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що ООН в змозі забезпечити вивезення продовольчих вантажів з портів Одеси, Чорноморська і Південного, організувавши рух суден під міжнародним конвоєм.  

Перегляди: 6