Головна Рослинництво Зернові Продовольчої пшениці у врожаї менше, ніж очікувалося

Продовольчої пшениці у врожаї менше, ніж очікувалося

Якість пшениці нового врожаю дещо підвела. Відсоток продовольчої пшениці виявився меншим, ніж очікували і аграрії, і переробники.

Про це йдеться у спецпроєкті «ТМ Зодіак: Конкурувати на ринку макаронних виробів доводиться всіма способами»,  передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

Як зазначається, велика частка валу зерна отримана з показниками фуражу, білок занизький. Відсоток продовольчої пшениці виявився менший, ніж очікували і аграрії, і переробники.

«Все ж таки частину пшениці зібрали доброї продовольчої якості. В нас на виробництві існує процедура вибору постачальників борошна, є певні узгодження. Постачальники знають, якої якості нам потрібне борошно та пропонують відповідні партії. Вони розуміють, що для виготовлення борошна необхідна пшениця певного класу, тож купують саме таку. Тому поки що ніяких перебоїв у поставках сировини немає», — розповів Олексій Старіков, виконавчий директор підприємства ТОВ «Фірма «Стрілець», що на Харківщині випускає макаронні вироби під ТМ «Зодіак».

Він додав, що проблема якості врожаю пшениці цього року все ж існує, тому на перспективу ТМ «Зодіак» готується — аби зберегти високу якість макаронних виробів, в компанії забезпечать себе стратегічними запасами сировини, опрацьовують різні рецепти виробництва продукції.

Перегляди: 8