Головна Агрохімія Профілактика та лікування небезпечних хвороб саду

Профілактика та лікування небезпечних хвороб саду

На плодових деревах розпускаються бруньки, а паралельно – «розквітає» цілий комплекс загроз, здатних нашкодити насадженням. Тому із настанням перших теплих днів фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK рекомендують садівникам України провести низку необхідних захисних заходів, щоб убезпечити сади від втрат майбутньої врожайності.

«Весняний період – дуже відповідальна пора для садівників: адже разом із підвищенням середньодобових температур та наявністю достатньої кількості вологи активізується комплекс шкодочинних хвороб саду, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Тому навесні контролю таких небезпечних хвороб, як парша, борошниста роса та моніліоз варто приділити особливу увагу. Так, за недостатнього або несвоєчасного контролю у сприятливі для розвитку патогенів роки втрати врожайності плодових від парші можуть становити до 50%, від борошнистої роси від 30% до 50%, від моніліозу – від 20% і навіть до 70%. Плоди матимуть знижені показники якості та лежкості і в будь-якому випадку не принесуть садівникові бажаного результату. Звісно, ризик інфікування цими небезпечними хворобами можна дещо знизити шляхом правильного догляду за садами, та повністю його нівелювати без допомоги високоефективних фунгіцидів, на жаль, неможливо».

Як же контролювати поширені хвороби плодових культур навесні?

Найкращий спосіб боротьби з проблемою – профілактика, наголошує Олександр. Тому профілактично або ж за перших візуальних ознак прояву хвороб він рекомендує застосувати високоефективний системний фунгіцид Страж (ципродиніл, 500 г/л.). Механізм його дії полягає у блокуванні синтезу метіоніну. Ципродиніл порушує життєвий цикл грибів у момент проникнення і росту міцелію в рослинних тканинах. Він характеризується акропетальним та трансламінарним переміщенням.

Страж володіє потужною захисною та лікувальною дією і надійно контролює надзвичайно широкий спектр хвороб плодових насаджень – борошнисту росу, паршу, кучерявість листя, клястероспоріоз, моніліоз, тощо. Він ефективно діє в широкому температурному діапазоні, зокрема й за низьких температур (5-8°С), які часто спостерігаються у весняний період. Оптимальним періодом його застосування є фази від зеленого конуса до цвітіння.

Крім того, фунгіцид стійкий до змивання опадами, що дуже актуально для мінливих погодних умов весни. Своєчасно застосувавши його в насадженнях яблуні, груші, вишні, черешні, персика, сливи, абрикоса, а також на виноградниках, ви можете бути певні, що культури отримають максимально ефективний і тривалий захист від комплексу хвороб.

Перегляди: 13