
Збільшення пропозиції відбувається через бажання вітчизняних виробників направляти більше сировини на випуск хоча б незбиткових товарів, відмовляючись від сушіння молока. Більш активними також стали імпортери сиру, які захоплюють все більшу частку ринку.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «ІНФАГРО».
Конкуренція на ринку сиру суттєво зростає, доводиться все частіше стимулювати продажі різними акціями. Провідні експортери сиру також готові давати суттєві цінові знижки в обмін на обсяги.
Незважаючи на згоду продавців знижувати ціни, обсяги експорту сиру, і особливо сирного продукту, стрімко скорочуються. Минулого місяця експорт напівтвердого сиру скоротився на 38%. У квітні вдвічі скоротився і експорт плавлених сирних продуктів.
Імпорт сиру очікувано, хоч і з запізненням відносно прогнозів, зростає. Частка імпортних напівтвердих сирів знову сягає чверті всіх продажів. А закордонні «білі» сири займають більше половини ринку. Імпорт буде і далі збільшуватись. Це серйозна загроза для українських сироварів.