Головна Економіка і аграрна політика Протягом наступник 10 років Україна увійде до топ-5 світових експортерів зерна

Протягом наступник 10 років Україна увійде до топ-5 світових експортерів зерна

У2020 році в супроводі фітосанітарних сертифікатів з України експортовано понад 54,3 млн. тонн зернових та олійних культур. Прогнозується, що протягом наступних 10 років Україна покращуватиме свої позиції на світовому ринку зерна і, потенційно, увійде до топ-5 країн експортерів зернових, збільшивши свою частку до 14%. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

При цьому, підкреслили в ДПСС, дуже важливою умовою є збереження високої якості та безпечності української продукції, а також її відповідність вимогам країн-партнерів. Завданням є мінімізація кількості нотифікацій (офіційних повідомлень від міжнародних партнерів щодо невідповідності вітчизняної продукції окремим показникам). З початку року надійшло 14 таких нотифікацій від Таїланду, Білорусі, Пакистану та КНР.

«У нас дуже велика відповідальність в частині збереження іміджу нашої країни та створення необхідних умов для розвитку українського експорту. В цих напрямках маємо об’єднати зусилля та працювати спільно з українськими виробниками для того, щоб українська продукція асоціювалася виключно зі знаком якості. Це наша спільна справа й мета», – підкреслила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Перегляди: 2