Головна Новини Приріст переробки свинини уповільнюється

Приріст переробки свинини уповільнюється

За вісім місяців 2021 року м’ясопереробні підприємства України випустили на 3,8% більше м’яса свиней ніж у січні-серпні 2020-го, свідчать дані Державної служби статистики.  

При цьому приріст виробництва свинини за сім місяців був помітнішим — перевищував 8%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України.

За даними Держстату за січень-серпень 2021-го м’ясопереробна галузь випустила 211,6 тис. тонн охолодженої, мороженої свинини та сушених, копчених чи солених виробів з неї. Це на 7,8 тис. тонн чи 3,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Місяцем раніше фіксували більший приріст випуску свинини — понад 8%, тоді як у першому кварталі та за підсумками чотирьох місяців 2021-го різниця сягала 12-14%. У липні та серпні обсяги переробки свинини лише незначно — на 0,5-1% — перевищували доробок відповідних місяців 2020-го. Тож такого відхилення було недостатньо, щоб забезпечити значний «відрив» від торішніх результатів. Отже, нині спостерігаємо уповільнення темпів приросту переробки свинини», – зазначали в асоціації.

В АСУ звернули увагу і на зменшення перехідних залишків свинини на початку осені.

«Обсяги перехідних залишків свинини станом на кінець серпня були меншими, ніж місяцем раніше, зокрема через скорочення запасів охолодженої свинини на складах — 2,2 тис. тонн проти майже 3 тис. тонн у кінці липня. Це стало одним з чинників підтримки для внутрішніх цін закупівлі живця свиней забійних кондицій на рубежі сезонів», – вважають аналітики.

Результати роботи м’ясопереробної галузі у січні-серпні 2021-го та їх зміна до аналогічного періоду минулого року

Перегляди: 0