Головна Економіка і аграрна політика Рада відновила правила оформлення оренди на ділянки сільгосппризначення

Рада відновила правила оформлення оренди на ділянки сільгосппризначення

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає повернення до системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що діяла запровадження воєнного стану.

Відповідний законопроєкт (реєстр. №7636) у другому читанні підтримали 246 народних депутатів, повідомляє “ПроАгро Груп” із посиланням на Укрінформ.

Як зазначено у пояснювальній записці до документа, закон встановлює вимогу щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про якісні характеристики угідь, заходи щодо охорони земель і ґрунтів, обмеження у використанні земель. Також відновлюється проведення земельних торгів з передачі у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності.

Документ зобов’язує землекористувачів, чиї права на користування землею сільськогосподарського призначення зареєстровані районними військовими адміністраціями у відповідних Книгах реєстрації, внести ці дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Встановлено, що громадяни та юридичні особи, які одержали право постійного користування землею державної та комунальної власності до 2002 року, але відповідно до Земельного кодексу не можуть бути суб’єктами такого права, можуть викупити таку землю із розстроченням платежу.

Перегляди: 3