Головна Війна проти України Рашисти готуються вивозити зерно з окупованих районів півдня України

Рашисти готуються вивозити зерно з окупованих районів півдня України

За повідомленнями жителів Криму, останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано «зерно». Усі вони належать «северо-кавказcкой железной дороге». Про це на своїй сторінці у Facebook написала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає «ПроАгро Груп».

Повідомляється, що потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. При цьому Крим своїх запасів зернових для вивезення у такій кількості не має.

«Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ. Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту», – написала Денісова.

На півострові розпочався продаж овочів, вивезених з тимчасово окупованої території Херсонщини. Вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Омбудсмен зазначила, що звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти.

Перегляди: 7