Головна Війна проти України Рашисти забирають в українських аграріїв сільгосптехніку і паливо

Рашисти забирають в українських аграріїв сільгосптехніку і паливо

Знищена техніка російських окупантів на полях Чернігівщини

На тимчасово зайнятих ворогом територіях фіксуються непоодинокі випадки вилучення вантажних автомобілів та спеціальної сільськогосподарської техніки у приватних підприємців та фермерів. Про це йдеться у сьогоднішньому денному зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема сільськогосподарська техніка масово реквізується загарбниками для проведення інженерних робіт, побудови укріплень та для використання в якості тягачів для бронетехніки. До цих робіт примусово залучається місцеве населення в окупованих населених пунктах.

Крім того, зафіксовано випадки, коли у Запорізької області противник  через проблеми з логістичним забезпеченням намагається поповнити запаси палива шляхом його вилучення у цивільного населення та аграріїв.

Раніше Головне управління розвідки повідомляло, що окупанти цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку в Україні. Систематичні випадки таких дій зафіксовано в Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область). В низці районів Херсонської та Харківської областей.

Також на тимчасово зайнятих територіях рашистські війська мінують місцевість, в тому числі сільгоспугіддя і сільські дороги, якими користуються аграрії. Чимало оброблюваних земель наразі захаращено підбитою технікою ворога і снарядами, які не розірвались.

Перегляди: 3