Головна Війна проти України Рашисти зруйнували другий за величиною зерновий термінал в Україні

Рашисти зруйнували другий за величиною зерновий термінал в Україні

Ілюстративне фото

У Миколаєві російські війська зруйнували другий за величиною зерновий термінал в Україні. Про це у своєму Twitter написав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає «ПроАгро Груп».

«Черговий російський ракетний удар, що сприяє глобальній продовольчій кризі. У світлі таких повідомлень дезінформація, яку розповсюджує путін, щоб відвести провину, стає ще більш цинічною», – зазначив посадовець.

Удар суперечить недавнім обіцянкам путіна щодо безпечного проходу через Чорне море з українських портів для торговельного судноплавства.

Портову інфраструктуру Миколаєва рашисти обстріляли минулої суботи, 4 червня. З цього приводу, не розкриваючи подробиць, оперативне командування «Південь» повідомило:

«З напрямку Чорного моря та з території росії крилатими ракетами повітряного базування атаковано чорноморське узбережжя Миколаївщини, порти та зерносховища. Такі зухвалі дії знову розкривають справжні наміри країни-терористки: псевдоопіка гуманітарними коридорами та розблокуванням портів – це лише привід отримати доступ до морської інфраструктури України».

Однак, як написали місцеві миколаївські ЗМІ, йдеться про порт «Ніка-Тера», який належить Дмитру Фірташу і входить у структуру його DF Group.

«Ракетного обстрілу зазнав порт «Ніка-Тера». Снаряд потрапив до приміщення, де знаходився шрот соняшника. Спалахнула пожежа – дим від неї було видно у всьому місті», написало інернет-видання «Город N».

Наступного дня, у неділю, пожежа в порту ще тривала, оскільки пожежні не могли її загасити. Загалом на території порту палало 2 склади, а вогонь охопив площу понад 10 тисяч кв. метрів.

При цьому офіційних повідомлень з приводу обстрілу ані DF Group, ані порт «Ніка-Тера» досі не оприлюднили й обсяг руйнувань у порту поки невідомий.

Перегляди: 6