Головна Економіка і аграрна політика Реформа молочної галузі сприятиме її розвитку без втручання держави

Реформа молочної галузі сприятиме її розвитку без втручання держави

Реформування молочної галузі, запропоноване Міністерством аграрної політики та продовольства України, спрямоване на створення нових механізмів, які б дозволили сектору розвиватися самостійно.

Про це повідомив радник міністра агрополітики Михайло Соколов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

За його словами, молочний сектор, що останні роки перебуває в перманентній кризі, потребує надійного рушія розвитку. Необхідно створити механізм, який не залежатиме від політичних змін та дозволить галузі сформувати та реалізувати стратегію успіху.

Тому Мінагрополітики підтримало законопроєкти №№ 9163 та 9162, якими запропоновано надати право представникам молочного сектору, якщо більшість з них об’єднатися в міжгалузеву організацію, запроваджувати обов’язковий збір з реалізації молочної продукції на спільні заходи, спрямовані на інновації та просування молочної продукції.

«Мінагрополітики підтримало ідею об’єднання виробників та переробників для спільного вирішення галузевих проблем  з мінімальним державним втручанням. Хто краще, ніж самі представники галузі, розуміють, які заходи треба профінансувати, щоб галузь отримала від цього максимальний зиск?!», – зазначив Михайло Соколов.

Радник Міністра також зауважив, що розробка документів базувалася на багаторічному та успішному досвіді інших країн, зокрема США. Законопроєкти №№ 9163 та 9162 запозичені з американської моделі, яка має назву commodity checkoff program і працює з 60-х років минулого століття.

Перегляди: 4