Головна Економіка і аграрна політика Розроблено практичні рекомендації щодо запобігання аграрному рейдерству

Розроблено практичні рекомендації щодо запобігання аграрному рейдерству

Через запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, проблема подолання аграрного рейдерства зараз стає ще більш актуальною. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію громадської Антирейдерської платформи.

В організації пояснюють, що успішність рейдерських атак на аграрні підприємства обумовлена тим, що більшість власників дрібного аграрного бізнесу вживають недостатніх заходів для захисту своїх активів від можливих посягань загарбників. Дрібним і середнім сільськогосподарським підприємствам не вистачає фінансово-матеріальних ресурсів, щоб винайняти професійних захисників і протистояти нападникам під час рейдерського захоплення.

Саме тому виникає нагальна потреба у поінформованості аграріїв про вигідні, надійні й ефективні інструменти протидії рейдерам і у сприянні набуттю навичок здорової агресії задля захисту їхнього власного бізнесу. Практичні рекомендації із запобігання і протидії аграрному рейдерству розроблено громадською Антирейдерською платформою для агровиробників, місцевих фахівців та органів місцевого самоврядування.

«Платформа об’єднала зусилля різних організацій, які працюють у напрямку рейдерству, захисту власності та інвестицій в економіку України», – зазначила директор громадської організації «Бізнес Варта» Ольга Матвіїв.

Завантажити практичні рекомендації із запобігання і протидії рейдерству можна за посиланням https://bit.ly/2Rnukcj 

Перегляди: 2