Головна Переробна промисловість Ринок свинини укріпився в очікуванні новорічних свят

Ринок свинини укріпився в очікуванні новорічних свят

Наприкінці року котирування на ринку живця підвищилися у відповідь на передсвяткове пожвавлення попиту. Про такі підсумки попередніх торгів свідчать результати моніторингу аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України», повідомляє «ПроАгро Груп».

У передостанній тиждень року ціни на живець свиней забійних кондицій зросли на 2-4 грн./кг проти показників попереднього тижня, констатують вітчизняні виробники свинини. Більшість товарних партій цього тижня закуповували по 68-70 грн./кг, проте подекуди зустрічалися і нижчі ціни, зокрема у східному і західному регіонах. Середньозважена ціна закупівлі зупинилася на рівні 68,6 грн./кг, що на 3,9% вище за показник попереднього тижня.

«Оцінки переробників щодо активності передсвяткової торгівлі неоднозначні: одні відзначають, що реалізація йде відносно рівно і пожвавлення попиту не спостерігається, інші відзначають обережну активізацію і передбачають, що в останній тиждень року пожвавлення роздрібної торгівлі буде відчутнішим», – зазначили в АСУ.

Попри неузгодженість настроїв переробників, виробники свинини передсвяткового ажіотажу наразі не спостерігають. Реалізація попередньо замовлених партій протягом останніх пари тижнів іде планово і без переносів, подекуди лунають запити на додаткові товарні партії.

Перегляди: 5