Головна Тваринництво Молоковиробництво Ринок сирого молока зберігає хитку рівновагу

Ринок сирого молока зберігає хитку рівновагу

Цінова ситуація на ринку сирого молока залишається стабільною. Переукладання протоколів на початок квітня в цілому не призвело до змін середніх цін за молоко з ферми, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію аналітичного відділу Асоціації виробників молока.

В АВМ зазначили, що виробники середніх та великих об’ємів товарної сировини отримали нові протоколи з цінами на рівні попередніх домовленостей. Факти зниження цін були як точкові явища більше для виробників малих об’ємів молока, особливо в локаціях без належної конкуренції за сировину.

Відтак, середні ціни на товарні партії молока-сировини (без ПДВ) залишаються без змін:

  • екстра ― 10,21 грн./кг,
  • вищий ― 9,81 грн./кг,
  • перший ― 9,26 грн./кг,
  • середньозважена ― 9,76 грн./кг.

Діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах складала від 9,7 до 10,5 грн./кг. Ціни, які перевищують верхні значення, також залишаються, але лише як виключення в особливих ринкових умовах і не відображають загальноринкову ситуацію.

«Прогноз навіть до кінця квітня залишається досить ускладненим. Для переробних підприємств на фоні дефіциту молока-сировини важливе завдання – не порушити налагоджені ланцюги поставок вже перед самим початком сезону збільшення виробництва сировини, який у поточному році затягується у зв’язку з порівняно холодним березнем. Відтак із переходом на знижену ставку ПДВ переробні підприємства не поспішають розхитувати ринок», – констатували в асоціації.

Перегляди: 0