Головна Економіка і аграрна політика Середня зарплата в агросекторі зросла на 20,5%

Середня зарплата в агросекторі зросла на 20,5%

За даними Державної служби статистики України за 2021 рік середньомісячна зарплата штатних працівників у сільському господарстві зросла на 20,5% до рівня 2020 року. Про це повідомляє «ПроАго Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що також відбулося зростання середньомісячної заробітної плати штатних працівників у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 15,7% до рівня 2020 року.

За грудень 2021 року середня заробітна плата штатного працівника у сільському господарстві зросла на 12,2% відповідно до листопада і становила 14 466 грн. У регіональному розрізі найвищий рівень середньої заробітної плати спостерігався у Львівській, Харківській, Тернопільській, Вінницькій та Житомирській областях.

Середня заробітна плата штатних працівників у виробництві харчових продуктів, напоїв, та тютюнових виробів у грудні 2021 року склала 14 474 грн., що на 9% більше ніж попереднього місяця. Найвищий рівень середньої заробітної плати спостерігався у м. Києві, Вінницькій, Миколаївській,  Київській та Полтавській областях.

Перегляди: 3