Головна Овочівництво Сезон реалізації минулорічних коренеплодів завершується рекордно високими цінами

Сезон реалізації минулорічних коренеплодів завершується рекордно високими цінами

Минулого тижня більшість українських виробників заявили про завершення реалізації минулорічних коренеплодів. В цілому, фермери залишилися задоволені, оскільки з квітня місяця ціни на дану продукцію утримувалися на досить високому рівні.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на  EastFruit, наразі залишкові партії торішньої моркви надходять у продаж по 6-9 грн./кг, що в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На останні партії торішнього буряка ціни варіюються в діапазоні 10-15 грн./кг, що в середньому в 5,8 раза дорожче, ніж в кінці сезону реалізації 2020 року.

Настільки стрімке зростання відпускних цін, особливо в сегменті столового буряка, ключові гравці ринку пов’язують з помітним скороченням площ під цією культурою у минулому році. Також свої корективи внесли і погодні умови, в поточному сезоні спостерігався великий відсоток некондиційної продукції.

На сьогодні на ринок вже надходить морква і буряк врожаю 2021 року. Але, якщо рання морква зараз пропонується до продажу по 10-15 грн./кг, що фактично відповідає минулорічному рівню цін на даний коренеплід році, то ціни на ранній столовий буряк значно вищі. Так, буряк врожаю 2021 року надходить в продаж по 25-32 грн./кг, що в середньому вп’ятеро дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

На даний момент ранні коренеплоди надходять на ринок невеликими партіями, а попит в даному сегменті утримується на досить високому рівні. При цьому більшість виробників поки не можуть приступити до збирання ранніх коренеплодів через рясні дощі, які спостерігаються практично по всій території країни.

Перегляди: 0