Головна Переробна промисловість Ще один хлібзавод отримав генератор від Німеччини

Ще один хлібзавод отримав генератор від Німеччини

Одеський хлібзавод № 4 отримав генератор від Федерального агентства з технічної допомоги (THW) у рамках фінансової підтримки МЗС Німеччини. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Це сьомий хлібзавод, який має генератор від Уряду Німеччини, на черзі – ще 34 виробники харчової продукції. Загалом у межах допомоги ФРН буде розподілено 700 генераторів для підтримки критичної інфраструктури.

Одеський хлібзавод є найбільшим виробником хлібобулочної продукції на півдні України – він забезпечує хлібом майже 60% мешканців Одещини, а також жителів Миколаївської і Херсонської областей та безпосередньо Херсона, де наразі не працює жодне хлібопекарське виробництво. У день на заводі виготовляють понад 100 тонн продукції, тут працює 910 робітників.

На заводі підкреслюють, що така допомога є справді критично необхідною для виробництва, адже ситуація з енергопостачанням в Одесі наразі дуже складна, і без такого генератора хлібзаводу довелося б зупинити роботу.

«Зараз в Одесі електроенергія є дві години на добу. Тому без генератора ми взагалі не змогли б виробляти достатньо хлібобулочної продукції та поставляти її в бюджетні організації міста та області: школи, садки, лікарні, госпіталі та санаторії», – зазначив директор хлібзаводу Віталій Добровольський.

Перегляди: 6