Головна Економіка і аграрна політика Штрафи за неліцензоване зберігання пального скасовувати не можна

Штрафи за неліцензоване зберігання пального скасовувати не можна

Відбулося засідання  робочої групи агроподаткового штабу щодо проблемних питань взаємодії з територіальними податковими органами в частині дотримання сільгосптоваровиробниками норм законодавства з ліцензування зберігання пального взяли участь керівництво Мінекономіки, Мінагрополітики, Мінфіну, ДПС, представників профільних аграрних асоціацій, громадських об’єднань та інші.

Обговорювалися питання поетапності у накладанні штрафів за порушення, виходячи із обсягів пального, а також перегляду суми штрафних санкцій, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Agrоnews.

«Виходячи з того, що штрафи застосовуються до тих, хто порушує закон, я не думаю, що потрібно сильно їх знижувати. Можливо диференціювання від обсягів, з яким пов’язане порушення. Але якщо немає обліку, дуже важко визначити обсяги», – висловила свою позицію під час обговорення заступниця міністра фінансів Світлана Воробей.

За її словами Мінфін підтримує ініціативу щодо «не настільки болючої» першої перевірки аграріїв, та в будь-якому разі закон треба виконувати, тим більше, що справа не тільки в самій системі обліку пального, а й в ухилянні сплати інших податків.

«Треба входити в диференційовану систему. Згодні, першу перевірку зробити більш м’якшу, але скасовувати норму не можна. Вона повинна бути і покарання за свідоме невиконання цієї норми повинно бути суттєвим», – резюмувала Воробей.

Нагадаємо, аграрії вимагають скасувати ліцензії на зберігання пального для власних потреб, замінити це ліцензування простим декларуванням, удесятеро зменшити штрафи за зберігання цього пального (зараз сума сягає 500 тис. грн.), продовжити мораторій на перевірки від держорганів до кінця карантину.

Перегляди: 2