Головна Тваринництво Молоковиробництво Швейцарія збільшить допомогу постраждалим від війни молочним господарствам

Швейцарія збільшить допомогу постраждалим від війни молочним господарствам

Швейцарія виділила додатково 2,2 млн. швейцарських франків (близько 88,5 млн. гривень) на підтримку господарств з виробництва молока, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Це вже друга фаза фінансованого Швейцарією проєкту гуманітарної допомоги, яка цього разу призначена для молочників в семи областях, а саме у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Херсонській За результатами першої фази 296 господарств в Чернігівській, Київській, Сумській та Харківській областях вже отримали необхідні для дотримання належної гігієни у виробництві молока засоби.

Метою проєкту є забезпечення продовольчої безпеки в цілому та зокрема через покращення доступу для населення України до якісних та безпечних молочних продуктів, що виробляються в Україні. До того ж на фоні гострої проблеми з ліквідністю буде надано короткострокову підтримку у збереженні виробничого потенціалу молочного сектора в областях, що постраждали від бойових дій з початку повномасштабного вторгнення, опинилися в зоні катастрофи внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС та масштабного мінування сільськогосподарських угідь.

За підтримки Швейцарії виробники молока мають змогу отримати засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що повною мірою задовольнить тримісячну потребу.

Важливо, що закупівля товарів переважно здійснюватиметься безпосередньо в тих українських постачальників, які діяли на ринку і до війни, щоб не порушувати вибудовані взаємозв’язки з господарствами з виробництва молока, задля відновлення їхніх виробничих практик та технологій у відповідності з вимогами виробника доїльного обладнання. На шляху до відновлення спроможності молочного сектору України важливо підтримати виробничі технології, що побудовані на дотриманні високих стандартів гігієни задля якісних та безпечних харчових продуктів.

Перегляди: 4