Головна Новини Ринок України Споживання свинини в Україні зростає, наближуючись до докризового

Споживання свинини в Україні зростає, наближуючись до докризового

Аналіз споживання м’яса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку.  Так, впродовж першого півріччя 2021-го українці збільшили частку свинини в раціоні на 300 грамів.

Такими даними поділився експерт аграрних ринків Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Олександр Сікачина, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації свинарів України.

Згідно з прогнозами, споживання свинини у 2021-му сягне 15,5 кг. порівняно з 14,8 кг. минулоріч. Це найвищий результат з докризового 2013-го, коли показник на душу населення становив 17,9 кг.

«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021-му споживання курятини скоротиться майже на 2 кг.», — прокоментував експерт.

При цьому, за його словами, варто зважати, що еластичність попиту на м’ясо є повільною: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.

Перегляди: 0