Головна Новини Новини компаній «Старокостянтинівцукор» планує реконструкцію виробничих потужностей підприємства

«Старокостянтинівцукор» планує реконструкцію виробничих потужностей підприємства

цукор, цукровиробництво, Старокостянтинівцукор

ТОВ «Старокостянтинівцукор» планує проведення у 2022 році низки важливих реконструкцій та модернізацію виробничих потужностей цукроварні, що мають на меті оптимізувати робочі процеси та суттєво зменшити використання енергоресурсів. Про це підприємство повідомило на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Цьогоріч маємо низку важливих завдань, над якими наполегливо працюватиме вся наша команда. Серед основних – заміна двох випарних апаратів на сучасні плівкові. Зараз ми демонтуємо старі апарати та з наступного місяця бригада монтуватиме нові. До речі, демонтажні та монтажні роботи виконуються силами працівників заводу. Це досить велика та об’ємна робота, як за фінансовими, так і за людськими ресурсами», – розповів головний інженер цукроварні Віталій Кирик.

Разом з тим, заплановано реконструкцію вапняково-гасильного відділення з заміною фактично всього обладнання: вапно-гасильного апарата, насосів та іншого. Також фахівці здійснюватимуть капітальну реконструкцію всього приміщення, а саме замінять підлоги, стелю і стіни. Проведуть демонтаж старої газової печі. Дані роботи націлені закінчити до нового сезону переробки буряків. Таким чином, замінять фізично зношене обладнання.

«У результаті плануємо зменшити кількість насосів з 6 до 4, чим будемо брати менше електроенергії. Загалом дані об’єми роботи дадуть змогу зменшити витрату і вапнякового каменю, і вугілля», зазначив начальник ТЕЦ Микола Олійник.

У подальших планах старокостянтинівських цукровиків є й реконструкція сокоцеху.

– Це буде досить об’ємна реконструкція. Тому ми робимо наразі ті роботи, які максимально охопимо цьогоріч. Так, забираємо старі вакуум-фільтри і будемо доставляти ще новий фільтропрес. Все це необхідно здійснити для того, щоб зменшити втрати цукру під час виробництва та впорядкувати схему фільтрації суспензії, – пояснює Віталій Кирик. – Тож, налаштовані плідно попрацювати всією командою на якісно високий результат.

Перегляди: 4