Головна Війна проти України Судно із вкраденим в Україні зерном затримане на митниці в Лівані

Судно із вкраденим в Україні зерном затримане на митниці в Лівані

Сирійське судно з краденим українським зерном, яке прибуло до ліванського порту Тріполі, перевіряється місцевою митницею через заяву України про незаконність вантажу. При цьому турецький зернотрейдер заперечує, що зерно крадене, та запевняє, що товар був доставлений із росії.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters, представник турецької компанії з торгівлі зерном Loyal Agro заявив, що ними планувалося доставити 5000 тонн зерна до Лівану для продажу приватним покупцям, а не уряду країни.

Він уточнив, що ліванська митниця ще не видала ліцензію на імпорт, оскільки продовжується розслідування походження зерна. Представник компанії запевнив, що Loyal Agro надала ліванській митниці документацію, що підтверджує законність вантажу, проте відмовився показати ці документи журналістам.

Своєю чергою, співробітник ліванської митниці на умовах анонімності підтвердив, що судно в порту Тріполі не розвантажили через підозри, що воно перевозить вкрадені товари. Офіційний коментар митниця не надала.

Раніше Ліван імпортував більшу частину пшениці з України, але постачання було перервано вторгненням росії та блокадою чорноморських портів. Сирія ж, з якої прибуло судно із зерном, є «сірим» зерновим хабом. Саме туди рф звозить викрадене на окупованих територіях України продовольство.

Перегляди: 2