Головна Новини Ринок України Свинарям не вдалося збільшити виторг перед новорічними святами

Свинарям не вдалося збільшити виторг перед новорічними святами

Очікування щодо активнішої торгівлі свининою напередодні зимових свят значною мірою не виправдалися. Так, пожвавлення реалізації відзначали «точково» окремі оператори, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації «Свинарі України».

У грудні переробники відзначали більшу пропозицію свиней на забій, зокрема з боку «сезонних» відгодівельників, які намагалися реалізувати поголів’я відгодоване до свят, часто у важчих за звичні забійних кондиціях.

При цьому упродовж грудня ціни закупівлі свиней забійних кондицій втратили 13%, знизившись з 70,7 грн./кг до 61,5 грн./кг. Середня ціна закупівлі у грудні склала 67,2 грн./кг з ПДВ (56 грн./кг без ПДВ, що на 5,1% чи на 3,61 грн./кг з ПДВ нижче ніж у листопаді.

Роздрібні ціни на свинину в грудні «просіли» третій місяць поспіль: середня позначка місяця склала 202,7 грн./кг, що на 1,7 грн./кг чи 0,8% менше ніж у листопаді. Курятина та яловичина, навпаки за аналізований період порівняно з попереднім місяцем подорожчали у середньому на 0,4% та майже 4%, відповідно.

 «Стриманіша активність як представників глибокої м’ясопереробки, так і кінцевих споживачів порушили типовий хід цінових коливань напередодні зимових свят», — констатувала аналітик АСУ Олександра Бондарська.

Перегляди: 15