Головна Новини Ринок України Свинина й надалі дорожчає через шашличний сезон і попит переробників

Свинина й надалі дорожчає через шашличний сезон і попит переробників

У третій декаді травня ціни на ринку живця надалі демонструють позитивну динаміку, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на результаии щотижневого моніторингу Асоціації «Свинарі України».

Торги минулого тижня завершилися позитивною ціновою динамікою на ринку живця в усіх регіонах країни. Так, більшість товарних партій живця цього тижня реалізували в межах вужчого ніж зазвичай цінового коридору 80-81,5 грн/кг, утім епізодично зустрічалися і вищі ціни. Так, ближчі до верхньої позначки діапазону ціни переважно зустрічалися у західних областях, утім значної міжрегіональної розбіжності цін цього тижня оператори не відзначають, а територіальні середні коливалися в межах 80,25-80,8 грн/кг.

У ході попередніх торгів виробники свинини відзначили підвищену активність з боку заготівельників, а окремі оператори були готові бронювати партії з фіксуванням ціни ще в четвер. При цьому наявна пропозиція помітно поступається попиту з боку переробників, адже цікавість до співпраці проявляли не тільки постійні покупці. За свідченнями операторів, причиною такого пожвавлення попиту стали як повноцінний початок шашличного сезону із приходом теплих погодних умов, так і потреба м’ясопереробки поповнити запаси м’ясної сировини. 

Перегляди: 4