Головна Агрохімія Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» запустило другий цех виробництва аміаку

Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» запустило другий цех виробництва аміаку

На Сєвєродонецькому об’єднанні «Азот» після реконструкції запущений цех виробництва аміаку 1-Б. Планована виробнича потужність цеху складе 1360 тонн аміаку на добу. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію прес-служби Group DF, до складу якої входить підприємство.

Зазначається, що для запуску цеху  було проведено повний комплекс робіт. Зокрема, виконані діагностика і ремонт обладнання, технологічних комунікацій, проведено налаштування й налагодження контрольно-вимірювальних приладів і систем управління.

Запуск цеху 1-Б у роботу підвищить надійність усього виробничого циклу та забезпечить більшу виробничу гнучкість та стійкість усього технологічного комплексу на підприємстві.

«У певному розумінні – це новий запас міцності для підприємства. Цех 1-Б додасть виробництву маневреності та надійності. Випускаючи більше аміаку, ми зможемо нарощувати виробництво аміачної селітри або карбаміду. Ми зможемо випускати більше того продукту, який на цей час більш затребуваний», – зазначив голова правління Сєвєродонецького «Азоту» Леонід Бугайов.

Виробництво аміаку є першою, базовою стадією у технологічному ланцюжку отримання азотних мінеральних добрив. З аміаку виробляється азотна кислота, а далі з азотної кислоти в окремих цехах випускаються такі види добрив, як аміачна селітра, карбамід або КАС.

У березні 2020 року на Сєвєродонецькому «Азоті» був відновлений повний виробничий цикл з випуску азотних добрив. Підприємство відновило роботу цеху виробництва аміаку (1-А), цеху виробництва карбаміду. У жовтні було пущено в роботу одне відділення цеху виробництва карбаміду-2.

Перегляди: 3