Головна Агрохімія Сила сірки на захисті садів і виноградників

Сила сірки на захисті садів і виноградників

Хоча прохолодна погода квітня дещо сповільнила розвиток і поширення хвороб плодових культур та винограду, подальше підвищення середньодобових температур у поєднанні із невисокою вологістю у травні сприятиме поширеності та інфікуванню цих культур певними хворобами. Тому фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK рекомендують садівникам і виноградарям вже зараз планувати профілактичні обприскування на відповідних багаторічних насадженнях.

«Наприкінці весни-на початку літа плодові насадження та виноградники потерпають від комплексу хвороб, однією з найнебезпечніших серед яких є борошниста роса, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Борошниста роса впливає на процеси життєдіяльності плодових культур, внаслідок чого зменшується площа листового апарату, особливо на нових приростах, а також на якість плодів. У підсумку це може призвести до втрати 30% майбутньої врожайності і нетоварного вигляду плодів. Щодо оїдіуму на виноградниках, ця хвороба уражує всі зелені органи лози, перші симптоми ураження помітні лише по невеликих світлих плямах на верхній стороні листя і сіро-бурих ділянок на нижній частині листка. При подальшому розвитку хвороби борошниста роса проявляється у вигляді білого нальоту, який тонкою «павутинкою» покриває верхню та нижню сторони листя, а ягоди (за ураження під час формування суцвіть і ягід) в подальшому розтріскуються та муміфікуються. За несвоєчасного контролю або його відсутності оїдіум може спричинити втрату повністю всього врожаю винограду. Щоб уникнути цих непродуктивних втрат, необхідно профілактично або за перших ознак прояву хвороби обробити плодові насадження та виноградники відповідними фунгіцидами. Таким чином можна зупинити загрозу ще до того, як будуть нанесені незворотні збитки врожайності».

Для надійного контролю борошнистої роси на плодових культурах та оїдіуму у виноградниках Олександр рекомендує профілактично або за перших ознак прояву хвороб застосувати високоефективний фунгіцид Інферно (сірка, 800 г/кг). Сірка в його складі – діюча речовина контактної дії, яка утворює захисний бар’єр на поверхні рослини. Цей бар’єр не дозволяє проникнути спорам грибів всередину тканини, блокуючи клітинне дихання та рух електронів всередині грибів. Крім того, сірка запобігає накопиченню поживних речовин та енергії у клітинах патогенів, необхідних їм для їх росту розвитку.

За рахунок контактної дії та активності газової фази Інферно перешкоджає проростанню спор збудників і забезпечує надзвичайно високу біологічну ефективність проти хвороб. А завдяки низькій розчинності у воді фунгіцид забезпечує максимально тривалий з-поміж представлених на ринку контактних фунгіцидів період захисної дії – до 10 днів.  Додатковою перевагою є його сумісність із системними фунгіцидами у садах та виноградниках.

Окрім ефективного контролю патогенів, Інферно при застосуванні в максимальних нормах витрати проявляє потужну акарицидну дію проти кліщів. Цей «бонус» є дуже актуальним в даний період часу, оскільки вже сьогодні представники агрономічного департаменту компанії у різних областях України відзначають появу цих шкідників у садах і виноградниках. Тож якщо знехтувати цією проблемою, можна втратити значну частку майбутньої врожайності плодових культур і винограду. За рахунок високої активності газової фази препарат легко дістається навіть до важкодоступних місць і, потраплячи до дихальних шляхів кліщів, обмежує їх розповсюдження. Таким чином, застосувавши Інферно, ви не лише захистите сади та виноградники від борошнистої роси, а й суттєво обмежите чисельність комплексу кліщів.  

Перегляди: 3