Головна Рослинництво Зернові Торік найбільшу частку експортних перевезень УЗ склали зернові вантажі

Торік найбільшу частку експортних перевезень УЗ склали зернові вантажі

За підсумками березня 2022 року вантажні перевезення «Укрзалізниці» становили 8,3 млн. тонн. А вже у грудні минулого року вони сягнули 10,2 млн. тонн, зрісши порівняно з першим місяцем повномасштабної війни на 23%.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію прес-служби державного перевізника.

«Війна, звісно, внесла серйозні корективи в нашу роботу: бойові дії, блокування морських портів, нестача розвиненої інфраструктури у прикордонних зонах призвели до значного зниження обсягів перевезення вантажів у перші тижні після 24 лютого. Проте для нас було критично важливо щоб продукція українських підприємств продовжувала їхати. Тому з перших тижнів війни ми робили все, щоб стабілізувати та переорієнтувати вантажопотоки», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Загалом вантажні перевезення залізничним транспортом у 2022 році склали 150,582 млн.  тонн. Перевезення у внутрішньому сполученні склали 76,111 млн. тонн, на експорт — 59,423 млн. тонн, імпорт — 12,394 млн. тонн, у транзитному сполученні — 2,655 млн. тонн.

В УЗ уточнили, що найбільшу частку в експортних перевезеннях минулого року зайняли зернові вантажі – їх було перевезено 22,55 млн. тонн, або 38% від загального обсягу. В цілому перевезення зернових залізничним транспортом у 2022 році склали 28,9 млн. тонн.

Перегляди: 4