Головна Новини Ринок України У 2021 році площа зрошуваних земель збільшиться до понад 600 тис. га

У 2021 році площа зрошуваних земель збільшиться до понад 600 тис. га

Державне агентство водних ресурсів України цього року планує збільшити площу зрошуваних земель на третину – до 624,8 тис. га.

Про це повідомив глава Держводагентства Валентин Шліхта під час презентації підсумків роботи відомства за 2020 рік, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНІАН.

«Минулого року була значно збільшена площа поливів – до 463,6 тис. га. Цього року ми також плануємо збільшити меліоративні площі: сьогодні у підготовці агентства знаходяться зрошувальні системи, які дозволять здійснювати полив на площі 624,8 тис. га», – сказав він.

Зокрема, до нового сезону була підготовлена державна міжгосподарська зрошувальна система, насосні станції, гідротехнічні споруди та канали для поливу сільгоспкультур на площі понад 600 тис. га та ведення сільського господарства на осушених землях площею 2,79 млн. га.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Кабінет Міністрів затвердив план реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року. За планом уряду, реалізація стратегії дозволить залучити інвестиції у сферу меліорації.

Перегляди: 6