Головна Новини Новини компаній У Cygnet очікують на перші сходи соняшнику

У Cygnet очікують на перші сходи соняшнику

Цими днями у компанії Cygnet, яка обробляє понад 29 тис. га земель Житомирській та Вінницькій областях, очікують на перші сходи соняшнику. Посівну цієї культури господарства компанії завершили в останній день квітня, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії у Facebook.

Зазначається, що соняшник є новою культурою у структурі посівних площ Cygnet, всього під неї відвели 5,5 тис га, у тому числі 3,6 тис га в Погребищанському відділенні, решта в Житомирському – Попільнянському та Ружинському районах.

«Посів пройшов вдало, проблем не було. Адже в роботі були задіяні кадри з багаторічним досвідом роботи. Посів культури відбувся в заплановані строки, щоправда, погода внесла свої корективи. Ми два дні не проводили посів, бо був дощ, потім два дні не сіяли, бо йшов сніг. Одного дня випало 20 мм опадів, це практично 70% місячної норми. А все решта, що вже безпосередньо залежало від нас, було організовано на високому рівні», – зазначив головний агроном Погребищанського відділення Cygnet Юрій Олійник.

Сіяли соняшник у відділенні сучасними швидкими сівалками Väderstad Tempo, тими ж, що використовувались й на посіві цукрових буряків. Під посів давали також культивацію, практично паралельно з посівом соняшника були задіяні обприскувачі на внесення ґрунтових гербіцидів.

Перегляди: 0