Головна Економіка і аграрна політика У Мінагрополітики обговорили розвиток садівництва в умовах воєнного стану

У Мінагрополітики обговорили розвиток садівництва в умовах воєнного стану

Ефективність державних програм з розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства в умовах воєнного стану, допомогу аграріям розглянули на черговому засіданні робочої групи з розвитку садівництва під головуванням першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

У засіданні взяли участь представники державного сектору та бізнес-асоціацій. Учасники наради відзначили важливість урядової грантової програми «єРобота» для розвитку садівництва в Україні. Така підтримка аграріїв дозволяє щорічно висаджувати 1000 га нових садів. Тому наступним кроком стало б виробництво продукції з доданою  вартістю, що збільшило б кількість робочих місць і конкурентоздатність українських фруктів.

Як зазначив Тарас Висоцький, питання доданої вартості для садівництва важливі. Тому потрібні конкретні пропозиції від агросектору.

Також в Мінагрополітики підтвердили, що фермери можуть на час воєнного стану ввозити до України не зареєстрований садивний матеріал за умови його реєстрації в подальшому.

Перегляди: 5