Головна Переробна промисловість У «Молочному альянсі» назвали інформацію про зупинку своїх заводів «некоректною»

У «Молочному альянсі» назвали інформацію про зупинку своїх заводів «некоректною»

Наприкінці грудня 2021 року низка українських ЗМІ розповсюдила інформацію щодо призупинення діяльності ТДВ «Яготинський маслозавод» та ТОВ «Пирятинський сирзавод».

Група компаній «Молочний альянс», до складу якої входять зазначені підприємства,  через свою прес-службу офіційно повідомила, що ця інформація є «некоректною», передає «ПроАгро Груп».

«Виробничі потужності ТДВ «Яготинський маслозавод» та ТОВ «Пирятинський сирзавод» працюють за звичним графіком, всі відвантаження готової продукції відбуваються вчасно. І всі інші підприємства ГК «Молочний альянс» не зупинялись, працюють у штатному режимі. Заявки від торговельних мереж виконуються на 100%. Керівництво холдингу не хоче і не планує зупиняти виробництво», – зазначили у прес-службі.

Також підкреслюється, що експортні відвантаження теж здійснюються в штатному режимі, оскільки підприємства ГК «Молочний альянс» мають ряд зобов’язань перед іноземними партнерами і не можуть залишити кінцевих споживачів без необхідних продовольчих продуктів.

В холдингу пояснили, що оприлюднені у мас-медіа листи від керівників ТДВ «Яготинський маслозавод» та ТОВ «Пирятинський сирзавод» були надіслані партнерам з метою інформування про критичну ситуацію не тільки на підприємствах групи, а у всій галузі. Причиною тому стало подорожчання газу в 9 раз, електроенергії — в 2.5 рази, таропакувальні матеріали подорожчали на 42%, а сировина — на 25%.

«В той же час адекватно підняти ціни на готову продукцію ми не змогли. Негативний розрив між витратами і доходами призвів до того, що в IV кварталі заводи спрацювали зі збитком. Продовжуватися таке не може безкінечно, оскільки приведе до вимивання обігових коштів і неможливості заплатити за газ, сировину, упаковку, виконані роботи», – зауважили в «Молочному альянсі».

У холдингу запевнили, що у разі змін у роботі виробничих підприємств, скорочення асортименту тощо про це буде додатково офіційно повідомлено на сайті групи.

Перегляди: 8