Головна Рослинництво Зернові У напрямку порту Ізмаїл побільшало вагонів із зерновими вантажами

У напрямку порту Ізмаїл побільшало вагонів із зерновими вантажами

Станом на 24 липня у напрямку порту Ізмаїл рухалося 2534 вагони із зерновими вантажами. За період з 19 по 24 липня черга зросла на 274 одиниць (або 12%).

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Вивантаження за попередню добу в порту становило 64 вагони із зерном. Водночас середньодобове вивантаження за червень сягає 103 вагони зі збіжжям.

«Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через значне накопичення вагонів. Навантаження в напрямку порту планується з урахуванням переробної спроможності отримувачів/операторів, але через погодні умови оператори вивантажують значно менше від запланованого обсягу. Загалом в напрямку порту Ізмаїл рухається приблизно 7,4 тис. вагонів із вантажем різної номенклатури», – поінформував Валерій Ткачов.

Водночас накопичення у напрямку портів «великої Одеси» станом на 24 липня скоротилося до 109 вагонів зі збіжжям. За попередню добу у портах не вивантажили жодного вагона із зерном, а середньодобовий показник у липні скоротився до 110 вагонів.

«Робота «зернового коридору» в портах «великої Одеси» фактично зупинена. Країна-агресорка вийшла із «зернової угоди» та останній тиждень завдає ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеси, Чорноморська, Миколаєва, Очакова. Значні пошкодження отримали декілька портових терміналів», — нагадав Валерій Ткачов.

Перегляди: 4