Головна Війна проти України У Стамбулі домовилися про створення координаційного центу щодо «зернового коридору»

У Стамбулі домовилися про створення координаційного центу щодо «зернового коридору»

Україна, Туреччина, ООН і росія на переговорах учора, 13 липня, у Стамбулі домовилися про створення координаційного центру з відновлення експорту українського зерна, повідомляє  «ПроАгро Груп» з  посиланням на заяву глави Міноборони Туреччини Хулусі Акар.

«На чотиристоронній зустрічі по українському зерну було прийнято рішення про створення координаційного центру в Стамбулі, де перебуватимуть представники сторін», – заявив міністр.

Він додав, що в ході переговорів були досягнуті домовленості з технічних питань. Зокрема, сторони обговорили питання спільного контролю біля портів та забезпечення безпеки суден на перевалочних шляхах.

«Наступного тижня українська і російська делегації знову зустрінуться в Туреччині, і всі деталі будуть розглянуті, а виконана нами робота буде підкріплена документом», – зазначив Акар.

Як повідомлялося, учора у Стамбулі розпочались переговори у закритому форматі за участю України, російської федерації, Туреччини та Організації Об’єднаних Націй щодо розблокування експорту українського зерна.

Перегляди: 3