Головна Новини Ринок України У Тернополі розробили високотехнологічну вертикальну теплицю для вирощування зелені

У Тернополі розробили високотехнологічну вертикальну теплицю для вирощування зелені

Компанія Green Wave Eco System з Тернопільщини розробила та готується впроваджувати цікавий інноваційний продукт. Це вертикальна теплиця та шоурум, де на площі 30 кв. метрів вирощуватиметься понад 3000 екологічно чистих рослин.

Теплиця дасть можливість отримувати більш як 200 рослин власного виробництва щодня, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Пропозицію».

Еко-фермі вдалося створили високотехнологічну технологію, завдяки якій вирощують свіжі та екологічно чисті овочі і зелень, зокрема помідори чері, перець, мікрогрін та різні види салату. Сучасні технології дозволяють вирощувати рослини без ґрунту. Компанія почала навіть експериментувати з деревами, серед них бананові та цитрусові.

«Команда українських інженерів змінила сам підхід до вирощування рослин. Овочі і фрукти — екологічно чисті, адже вміст нітратів і шкідливих речовин в сотні разів менший від державних стандартів України», — запевнив керівник компанії-розробника Володимир Новий.

Стартап активно розвивається, експериментує зі смаковими якостями рослин у місцевих ресторанах і отримує позитивні відгуки. Технологія проходить патентування, а стартап готує нові цікавинки і продукти для споживачів.

Перегляди: 6