Головна Рослинництво Зернові У вересні «Прометей» відправить «зерновим коридором» перше судно на експорт

У вересні «Прометей» відправить «зерновим коридором» перше судно на експорт

Зерноторгова група «Прометей» уклала експортний контракт на продаж 25 тис. тонн продовольчої пшениці, що стало можливим завдяки розблокуванню морських портів України й створення безпечного «зернового коридору». Про це «ПроАгро Груп» повідомила прес-служба компанії.

Відповідно до контракту, для завантаження агропродукцією балкер прибуде до територіальних вод України за 2-3 тижні. Після проведення інспекції суховантаж в середині вересня вийде з порту «Чорноморськ» до пункту призначення.

У «Прометеї» зазначили, що це лише початок великої роботи з налагодження морського агроекспорту за умов війни.

«Однак це вже перемога на фронті глобальної продовольчої безпеки, у структурі якої українські аграрні компанії відіграють далеко не останню роль. Ще одна важлива складова запуску «зернового коридору» – тенденція до покращення ситуації на вітчизняному агроринку», – підкреслили в компанії.

Також у «Прометеї»  наголосили, що для відправки подібного за обсягами вантажу залізничним або автотранспортом знадобилися б місяців.

«Ми знаходимося в постійному контакті з клієнтами та аналізуємо найкращі пропозиції. Підписаний контракт дає нам підстави для оптимістичних прогнозів та можливість ставити початковий експортний план на рівні 70-80 тис. тонн на місяць», – повідомили в компанії.

Перегляди: 7