Головна Війна проти України У Запорізькій області окупанти не приховують обсягів крадіжок нового врожаю

У Запорізькій області окупанти не приховують обсягів крадіжок нового врожаю

Через морські торговельні порти та по суші російські загарбники мають намір вивезти із Запорізької області 250 тис. тонн зернових, які наразі збирають аграрії на полях.

Скуповувати врожай окупанти мають намір за наднизькою ціною, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на IZ.

Чергові плани грабунки сільськогосподарської галузі області оприлюднив минулого тижня гауляйтер і колишній нардеп Євген Балицький. За його словами чотири великі кораблі, що перебувають на рейді у Бердянську готові взяти на борт близько 100 тис. тонн зерна. Ще 150 тис. тонн буде вивезено з регіону за допомогою залізничного та автомобільного транспорту. Нібито скуповувати зернотрейдери врожай будуть за доброю ціною, але тільки у тих підприємств, які пройдуть перереєстрацію. При цьому місцеві аграрії запевняють, що це тільки слова і не хочуть продавати зернові.

«Тільки уявіть: якщо раніше ціна була 8 тис. гривень за тону, то зараз – 2-3 тис. гривень. А собівартість виробництва тони зерна на рівні 5 тис. гривень. Виходить до 3 тис. гривень збитку на тоні», – розповів один з аграріїв, що працює в області.

Минулого тижея внаслідок ракетного обстрілу у Гуляйпільській тергромаді вигоріло понад 600 гектарів зернових культур різних сортів, з них – пшениця, рапс, ячмінь, ріпак. А у селі Кам’янскому Василівського району було знищено зерносховище.

Перегляди: 3