Головна Війна проти України УКАБ виключила зі свого складу компанії, пов’язані з росією й білорусією

УКАБ виключила зі свого складу компанії, пов’язані з росією й білорусією

UCAB

Після виконання першочергових завдань забезпечення підтримки армії та продовольчого забезпечення країни Президія УКАБ виконала також формальний перегляд складу членів асоціації.

Як повідомляє «ПроАгро Груп», ухвалено рішення виключити з членів УКАБ компанії, що пов’язані з росією або білорусією:

  • БНХ/Белферт Україна (дочірня компанія Гомельського хімзаводу);
  • Агророзквіт (Білоруська калійна компанія володіє 60% компанії);
  • Август Україна (дочірня компанія Август БЄл).

«Разом з тим не можемо не відмітити, що в більшості український менеджмент цих компаній та їх колективи з першого дня війни робили та продовжують робити все для перемоги України над російськими окупантами та білоруськими колаборантами», – зазначили в УКАБ.

УКАБ також закликало мультинаціональні компанії – постачальників агроресурсів та трейдерів продовольства – чим швидше визнати росію агресором, білорусь – колаборантом,  перестати називату війну росії проти України «українською кризою» чи використовувати тому подібні словоблуддя у своїх офіційних публічних позиціях, а також припинити постачання агроресурсів в російську федерацію та республіку білорусь або закупівлі агропродовольства від них.

«Інакше президії УКАБ доведеться найближчим часом розглядати питання про додаткові виключення деяких мультинаціональних компаній, а також звернутися щодо бойкоту продукції та послуг таких компаній до дружніх аграрних асоціацій в інших цивілізованих країнах», – підкреслили в організації.

Перегляди: 3