Головна Ринок України Експорт/імпорт Україна до кінця травня експортує до Китаю 1 млн. тонн кукурудзи

Україна до кінця травня експортує до Китаю 1 млн. тонн кукурудзи

Ще наприкінці минулого тижня власники мали можливість продати кукурудзу за 160 $/тонна з доставкою до морських портів України, а за зернову  з сертифікацією для поставок в Китай можна було просити навіть 162-163 $/тонна. Однак сьогодні вже важко знайти попит вище 152$/тонна, і покупці неохоче закуповують зернову в очікуванні стабілізації попиту ззовні.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Spike Brokers

«Чутки щодо «відмивання»(wash-out) Китаєм значної частки української кукурудзи посіяли невпевненість серед покупців у подальших закупівлях кукурудзи з українського ринку. Гравцями ринку очікувалося, що Китай купить цієї весни близько 2 млн. тонн кукурудзи з України, з яких вже 614 тис. тонн відправлено у березні», – зазначили брокери.

Тим часом, станом на 5 квітня водним транспортом було експортовано й заплановано до відвантаження 1,471 млн. тонн зернових, олійних та продуктів переробки, в тому числі на Китай 360 тис. тонн кукурудзи та 65 тис. тонн пшениці. Наразі трейдери очікують близько 600 тис. тонн кукурудзи експорту з України на Китай у квітні та 400 тис. тонн у травні. При цьому ставки морського фрахту суден класу «панамакс» в напрямку Китаю знизилися.

Перегляди: 127