Головна Економіка і аграрна політика Україна і Китай зацікавлені у лібералізації умов постачання агропродукції

Україна і Китай зацікавлені у лібералізації умов постачання агропродукції

Україна та Китай зацікавлені у лібералізації умов експорту ячменю для українських компаній, адже більше 60% цієї зернової культури орієнтовано саме на експорт до КНР. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

«Тільки за минулий рік експорт українських товарів до Піднебесної виріс майже у два рази, а у 2019 році збільшення склало 63%. Загалом же на поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них – продукція агропромислового комплексу», – зазначила Владислава Магалецька.

У галузі ветеринарії сторони домовилися розширювати перелік акредитованих українських підприємств на дозволені види продукції. Також досягнуті домовленості щодо активізації діалогу стосовно акредитації українських бобових та пшениці.

Окремо йшлося про умови та необхідні кроки для взаємної торгівлі рибною продукцією. Також було наголошено, що українські виробники кормів для тварин зацікавлені у виході на китайський ринок.

Напередодні Держпродспоживслужба спільно з Державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» погодили Сертифікат здоров’я на експорт меду з України до КНР. Тому на зустрічі також обговорювалося як можна прискорити акредитацію українських виробників меду, які планують постачати власну продукцію до КНР.

Перегляди: 2