Головна Економіка і аграрна політика Україна і Польща поглиблюватимуть співробітництво в аграрній галузі

Україна і Польща поглиблюватимуть співробітництво в аграрній галузі

Співпраця України та Польщі в аграрній галузі демонструє позитивні тенденції , а досвід і підтримка польської сторони з пріоритетних аграрних питань є важливими для України. Про це заявив заступник міністра економіки Тарас Качка під час засідання українсько-польської робочої групи з питань сільського господарства, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Урядового порталу.

«Польща є одним із ключових торговельних партнерів України та стабільно входить у топ-3 країн, куди експортується українська аграрна продукція. Ми зацікавлені у збільшенні обігу сільськогосподарської продукції між нашими країнами, а також у посиленні взаємовигідного співробітництва у сільському господарстві за стратегічними напрямами», – наголосив Тарас Качка.

На засіданні сторони підтвердили намір розвивати взаємодію за такими напрямами, як ветеринарні та фітосанітарні заходи, органічне виробництво, сільський розвиток, насінництво та охорона прав на сорти рослин. З огляду на європейський «зелений курс», який підтримує Україна, перспективною є співпраця в галузі органічного виробництва. Україна є одним з лідерів за темпами зростання по органічному виробництву в Європі, що також відкриває нові можливості до розвитку співпраці між двома країнами.

За результатами 2020 року товарообіг агропродовольчої продукції між Україною та Польщею склав $1489,9 млн., що на 18% більше, ніж у 2019 році. Експорт досяг $759,1 млн., що на 8% більше минулого року.

Перегляди: 6