Головна Війна проти України Україна призупинила вивіз та впровадила ліцензування експорту деяких харчових продуктів

Україна призупинила вивіз та впровадила ліцензування експорту деяких харчових продуктів

Уряд України ввів нульові квоти на експорт, що підлягає ліцензуванню у 2022 році, жита, вівса, гречки, проса, цукру та солі, придатної для споживання людьми, йдеться у постанові уряду №207 від 5 березня, опублікованій на сайті уряду в неділю, повідомляє «ПроАгро Груп».

Так, відповідно до внесених ним змін, введено нульові квоти на експорт живої великої рогатої худоби та її мороженого м’яса, м’яса та їстівних м’ясних субпродуктів, солоних або в розсолі, сушених або копчених; їстівного борошна з м’яса або м’ясних субпродуктів: м’яса великої рогатої худоби (код за УКТЗЕД 021020).

Окрім того, розширено перелік товарів, дозвіл на експорт яких видаватиме Міністерство економіки, на п’ять позицій: ліцензуванню відтепер підлягає експорт пшениці, кукурудзи, м’яса птиці, курячих яєць та олії.

Уточнюється, що ліцензування введено на експорт пшениці та меслину (суміші пшениці та жита, код УКТ ЗЕД 1001), кукурудзи (1005), м’яса курей домашніх (0207 11 – 0207 14), яєць курей домашніх (0407 2 (1512 11 91 00).

Учора прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив рішення про обмеження експорту низки соціально-важливих товарів та сировини, з якої вони виробляються, проте не уточнив конкретних товарних груп.

Перегляди: 6