Головна Новини Ринок України Україна та Польща поглиблюють співпрацю з контролю хвороб тварин

Україна та Польща поглиблюють співпрацю з контролю хвороб тварин

Спільна боротьба з небезпечними хворобами тварин – запорука розвитку сільськогосподарських галузей України та Польщі. Про це йшла мова під час польсько-української технічної за участі керівництва Держпродспоживслужби та представників Генерального ветеринарного інспекторату і Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій Польщі. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

«Польща є країною, яка близька до нас не лише територіально – в нас схожі аграрні профілі та ринки. Ми маємо спільно працювати, щоб сприяти епізоотичній безпеці наших країн, забезпечувати взаємовигідні експортні та імпортні можливості для представників бізнесу та гарантувати безпечність продукції для споживачів обох країн», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Один із важливих напрямків спільної роботи – боротьба зі сказом на території обох країн. Фінансує заходи спільної боротьби зі сказом на території ЄС та у буферній зоні, яка межує з ЄС (зокрема, на території України), Європейська Комісія.

На зустрічі також обговорювалися питання двосторонньої торгівлі, визнання регіоналізації щодо хвороб тварин, зокрема АЧС. Зокрема, було відзначено схожість сільськогосподарських ринків та важливість об’єднання зусиль для безперебійного двостороннього співробітництва.

Ще один напрямок, за яким планується активізувати роботу – вирішення питань, пов’язаних з узгодженням форм ветеринарних сертифікатів, зокрема, щодо імпорту домашніх тварин, генетичного матеріалу тощо.

Перегляди: 2